«بنام خداوند بخشنده مهربان» 
امروزمیخوایم با یکی دیگه ازانواع کشت ،که برای محیط زیست مهمه و حامی کشاورزی پایداره،  بهتون اطلاعات بدیم. از اینکه همراهیمون میکنید سپاس گزاریم.  آکواپونیک 
AQUAPONIC
مقدمه
 #محدودیت منابع، نظیر آب شیرین و زمین همچنین عوارض ناشی از #پساب آبزی پروری، استفاده از سیستم های پرورشی منطبق بر#توسعه پایدار را در سطح جهان به شدت مورد توجه قرارداده است. #سیستم اکواپونیک یا #کشت توأم #ماهی و#گیاه به صورت فوق متراکم و #مداربسته از #روشهای نوین مورد بررسی  است که ، در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار صنعت آبزی پروری میباشد.
 
تعریف آکواپونیک :
تجمیع #آبزی پروری و #کشت هیدروپونیک در یک سیستم است .در یک واحد #آکواپونیک آب از منبع ماهی به سمت فیلترها و بستر کشت گیاهان حرکت نموده و سپس مجددا به #حوضچه پرورش ماهی باز میگردد . در #فیلتراسیون ،پسماند های حوضچه پرورش ماهی از آب جدا میگردد .
 

#اهداف : 
 #کمبود منابع آب از مهمترین اهداف آبزی پروری است. #افزایش تراکم ماهی در واحد های سطح با #مصرف آب کم  همراه است . هدف اصلی آن ایجاد سیستم به حداکثر رساندن #عملکرد هریک از اجزا #بیولوژیکی سیستم جهت افزایش بازدهی اقتصادی سیستم است .از یک واحد تولیدی #دو نوع محصول تولید میشود ودر مناطق خشک که با کمبود آب مواجه هستند، اکواپونیک نقش مهمی داشته و مدلی برای #کشاورزی پایدار است. و نیز کاهش تامین هزینه آب و صرفه جویی در مصرف کود های شیمیایی را در پی دارد.
#چالش ها:
برخلاف تأثیر میزان تراکم در تولید جانوران خشکی زی، میزان تراکم در #پرورش ماهیان، یکی از بزرگترین چالش های عمومی در این صنعت است. تولید فوق متراکم و به ناچار افزایش تراکم ذخیره سازی ماهیان بسیار بیشتراز #زیستگاه های طبیعی آنها ضرورت دارد؛ و به همین جهت #تراکم های بسیار بالا در واحد سطح #جهت استفاده بهتر از فضای پرورشی برای بیشتر سیستم های گردشی پرورش ماهیان مورداستفاده قرار میگیرد. به همین دلیل، عموم توجه علمی و دولتی برای افزایش تولید بر بالا بردن تراکم متمرکزشده است که این عامل کلیدی با وجود تأثیر مستقیم بر میزان تولید ،از طرفی دیگر ممکن است #بیماری های پاتولوژیک و #سلامت ماهی در سیستم های آبزی پروری متراکم را تحت تأثیر قراردهد.
 
 
#انواع آکواپونیک: 1-خانگی (کوچک مقیاس) 2- تجاری و نیمه تجاری 
 
#ماهیان در کشت آکوآپونیک:1-# تیلاپیا، 2- #کپورماهی 3- #ماهی قزل الا 4-# ماهیان زیتنی
#گیاهان کشت آکواپونیک : #گوجه فرنگی . #گیاهان برگی .#فلفل #گیاهان کوچک. #سبزیجات، میوه ها، #گیاهان گلدار و میکروگرین ها 
 
مزایای سیستم آکوآپونیک: 
1-#تولید مواد غذایی همیشگی و پایدار .2-کارآمدی بالای آب. 3-#مدیریت مواد آلی و تولید منجر به ضایعات . 4-کشت به روی زمین های #غیرقابل زراعت مانند #بیابان ها و شوره زار ها . 5- عدم خروج پسماند های حاصل از آبزی پروری و کاهش #آلودگی محیط زیست. 6- #تولید چند محصول از یک منبع غذایی.
 
در #ایران نیز پرورش توام ماهی و برنچ در #شالیراز ها نمونه ای از همین سیستم است. 
 
با توجه به اقلیم خشک ایران و قرار گیری این کشور بر روی #کمربند خشک جهان ؛ امید است از این نوع کشاورزی در کشور بیشتر استفاده شود ، تا #بهره وری در سیستم را به دنبال داشته و #کشاورزی و محیط زیست را نیز تقویت کند.
 
منابع: 
1/  بررسی رشد و میزان تولید ماهی کپور معمولی carpio Cyprinus در سیستم اکواپونیک و روش سنتی پرورش توام/  نشریه علمی اکوبیولوژی تالاب- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز/ ابراهیم مینابی   وحید یاوری جاسم مرمضی/1398
2/ آکوآپونیک/پرورش همزمان ماهی و گیاه-فرودگاه بین المللی قم- طراح و مجری اولین آکوآپونیک خصوصی ایران/سید علی طباطبایی- سیدجلال هاشمی/ 1394 
3/ اهیت سیستم اکواپونیک /چهارمین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست ایران /عفت نصر اصفهانی/1396
 
شما میتوانید برای همراهی بیشتر با ما و آگاهی از مطالب، به پیج اینستا گرام شرکت هم سر بزنید. 
اینم آدرسش: zimascience